Hjem - Lions Virum

Menu

Litauen

Støtte til Litauen

Klubben har i ret så mange år støttet en landsbyskole i Litauen med penge til meget nødvendige istandsættelser og anskaffelser, samt med forsendelser af tøj og effekter, ikke kun til glæde eleverne og deres familier, men også for mange andre i det store tyndt befolkede skoledistrikt. Det meste er blevet afleveret til os i genbrugsbutikken. 

Facts om skolen i Naujojii Uta i Litauen
Skolen er en grundskole med børnehaveklasse og op til 10 klasse. Den har 110/120 elever, hvoraf de fleste kommer fra så økonomisk hårdt stillede familier, at de får et varmt måltid mad til frokost af kommunen. For visse af børnene er det dagens eneste måltid.

Skolen er beliggende i en lidt større landsby, langt ude på landet, i et område stærkt præget af arbejdsløshed. De økonomiske forhold på skolen og for den kommune, skolen hører under, er meget anstrengte. Der kan ikke ofres meget på skolen, som er meget spartansk udstyret, men holdes meget ren og prober.

Vi har kendt skolen i en årrække, og repræsentanter for Lions Virum har besøgt skolen og en del hjem i området. Vi har set fattigdommen, og har også konstateret, at hvad vi har kunnet gøre for dem er af meget stor betydning. Taknemmeligheden er enorm. Vi har givet mange håb for fremtiden, midt i håbløsheden

Afsendelse til skolen i LithauenOg ved modtagelsen

Følg Lions